Silikonske varalice za smudja. Plovkarenje ribolov: Storm Varalice za Morski Ribolov Varaličarenje 2019-12-16

Varalice

Silikonske varalice za smudja

Dubinski metod se može koristiti za pecanje sa mrtvom ribicom. Nadamo se da ćete među ovim silikoncima za ribolov smuđa naći bar jednog koji će vam postati nezaobilazan favorit i obavezan deo inventara u vašim kutijama za varalice. . Dobro mi se pokazao i dvodjelni vobler J jointed isto Rapala i iste velicine. Ima solidnu vezu tela sa repom koji generiše veliku akciju, što je neodoljiva opcija za smuđa. U bistrim vodama, gdje je dozvoljeno, peca se noću.

Next

Varalice

Silikonske varalice za smudja

Glava vorma se kači na kraj najlona i na nju se postavlja vrtilica. Ono što volimo kod ovog mamca je to da može da se peca sa izuzetno malim brzinama, što ga čini savršenim za prirodne, spore prezentacije. Može se koristiti isti način vezivanja kao i za lov dubinskim metodom, sa tim da virbla mora biti te težine da optereti i ispravi plovak, ali se može napraviti i drugačiji sistem. Pakta je relativno mala i skoro vertikalno postavljena, tako da ovaj model ne postiže veće dubine zaranjanja. Po atraktivnosti i lovnosti u Stormovoj aktuelnoj ponudi odskače i plitkoronac Thunder Core Minner, čije je holografski obojeno tvrdo telo presvučenom mekom »kožom«, pa će ga riba duže zadržati u ustima nego i dati nam više vremena da udarimo kontru.

Next

Plovkarenje ribolov: Storm Varalice za Morski Ribolov Varaličarenje

Silikonske varalice za smudja

Može da naraste do 1,3 m dužine i do 15 kg mase. . Ako nastavite bez mijenjanja vaših postavki, mi ćemo pretpostaviti da pristajete na primanje svih cookies na našoj web stranici. Samo sam imao udare, ali nisu uzimali. Hvala na dosta detaljnom odgovoru. Dipovanje ili atraktovanje varalica najbolje je uraditi kuci prije ribolova kako ne bismo gubili vrijeme na vodi, tj prljali ruke jer ovi mirisi su jako intenzivni i nimalo prijatni.

Next

Ribolov Tehnike Mamci i Pribor: Atraktori za Smudja i ostale grabljivice

Silikonske varalice za smudja

Tacnije, njeni signali vode predatora u pravom smjeru, a dodatne vibracije i vid su samo jos neki od pluseva sto treba uzeti u obzir poput izbora varalice, tj. Zabacite što bliže nekoj podvodnoj prepreci. Ribolov sa jig glavom je dosta sličan ribolovu sa vormom. Sezona najboljeg lova je od juna pa sve do prvih mrazeva u novembru, kao i u rano proleće, ako je ono blago. Kad pecaros pocetnik ode na vodu, a u torbi ima gomilu varalica raznih dimenzija od napr. Vidljiva oštećenja na repovima i tijelu silikonaca treba otkloniti kuhanjem u vrućoj vodi ili spajanjem pomoću plamena upaljača ili svijeće. Odmah po otvaranju sezone u kasno proleće definitivno najbolje mesto za pecanje smuđa je zapenjena voda ispod mesta gde voda pada sa veće visine vodopada, prelivnice,….

Next

Izbor varalica za smuđa (nakon mrijesta)

Silikonske varalice za smudja

S obzirom da smuđ u potrazi za izglednim lokacijama za svoja gnijezda u priobalju rado nastanjuje mjesta s karakterističnim većim iskopanim udubljenjima na dnu, upotreba silikonaca je i više nego idealna pošto se mogu prezentirati s laganim propadanjem varalice prema dnu, čime smuđu u velikoj mjeri omogućujemo da napadne varalicu uz manjak potrošene energije. . Namjerno za špinere početnike naglasak stavljam na nabavu tvistera zato što su im repovi pokretljiviji od repova shadova pri malim brzinama povlačenja, a s obzirom da u ovom periodu varalicu treba voditi umjerenom brzinom. Dimenzije silikonaca, ovisno od vrste i modela, trebale bi biti od 9 do 15 cm. Obrazi nose krljušt na sebi.

Next

Izbor varalica za smuđa (nakon mrijesta)

Silikonske varalice za smudja

Osnovu ovog sistema čini jig glava. Kad je voda niska, vredi ga čekati uveče iza prepreka koje prave limane i oko rtova. Big Byte Baits Shad Kad se prvi put nabavi Big Byte Baits Shad, ostaje se malo zatečeno dizajnom. Ona ima veliki spektar silikonskih mamaca namenjenih za mnoge vrste predatora. Također, repovi silikonaca trebaju biti elastični, nikako kruti, kako bi blinkeraš u svakom trenutku mogao očekivati od svoje varalice da ona ima ispravnu i ujednačenu amplitudu vibracije pri malim brzinama povlačenja i da smuđa izazove na napad.

Next

Plovkarenje ribolov: Storm Varalice za Morski Ribolov Varaličarenje

Silikonske varalice za smudja

Srednje toplo, vlažno vreme, mutni i maglovit dan je idealan za smuđa. Probajte da ne potcenjujete veće veličine jer su 14cm mamci ponekad veoma efikasni, i mogu da budu i te kako dobri za ribolov. Sve ćete ovo shvatiti nakon što uhvatite samog sebe kako se spremate za korišćenje neke varalice koja baš i nije korišćena na terenu, ali mi uporno je forsiramo trudeći se čvrsto verujući da je pitanje sata kad ćemo naći uslove idealne baš za nju. U bočnoj liniji se nalazi 70-83 krljušti. Ima širok rep akcije koji zaista može da napravi razliku, pogotovu kada se radi o sumnjivom smuđu. Naraste do 50 cm i 1,4kg.

Next

Varalice

Silikonske varalice za smudja

Pustite ga da padne na dno, što identifikujete blagim opuštanjem najlona. Na slici desno, sprej i kapi na bazi bijelog luka. Nakon proletnjeg okupljanja u bržoj vodi u čijoj blizini su se izmriestili, smuđevi napuštaju ovakva mjesta i početkom leta se povlače u mirnije i dublje vode. . Zima nam dolazi na vrata, a smudj postaje vecini ciljana riba, otuda i ideja za ovu temu kako bi se rijesila misterija atraktanta za varalice. Ta kođer, treba provjeriti je li kljun naliježe čvrsto u svoje ležište u ustima voblera, kao i na ispravnost alkica i trokrakih udica. .

Next